Templates by BIGtheme NET


U Vrnjačkoj Banji, 17 devojaka/devojcica je steklo znanja o temi trgovina ljudima i veštine neophodne za vođenje radionica, u prethodna tri dana. U narednom periodu postaće vršnjačke edukatorke. U Boru, Pirotu, Nišu, Vlasotincu, Užicu, Prijepolju, Kragujevcu i Beogradu, uradiće 40 radionica i preneće znanje svojim vršnjakinjama.

Evo delića evaluacije devojaka:

Šta ti se na treningu najvise dopalo?

- To što sam se osećala jednako vrednom kao i sve druge žene u prostoriji, što se svačije mišljenje uvažavalo, što je odgovoreno na sve nedoumice, to sto smo imale priliku da prenesemo znanje nekom drugom, što je naglašeno da je važno da brinemo o sebi kao i o drugima.

Šta je najznačajnije što si naučila na treningu? 

- Pored trgovine ljudima i svega što ona podrazumeva, jako mi je bilo bitno prisustvo feminističke struje i znam da ću u budućnosti sve to s radošću implementirati u svoj život.

Atmosfera na treningu? 

- Podržavajuća, uvažavajuća, oslobađajuća, izazovna. Trening za vršnjačke edukatorke na temu trgovine ljudima je deo projekta Ženske nvo u sradnji sa institucijama i romskim organizacijama protiv trgovine ljudima u Srbiji, koji je podržan od strane fondacija OAK i Trag.

vrsnjacke edukatorke

LIKE US ON FACEBOOK!