Templates by BIGtheme NET

Dvadeset jedna aktivistkinja AT mreže unapredila je svoje znanje na teme Digitalne bezbednosti i On line vrbovanja i metode zaštite. Radionice su vodili Jelena Vasiljević i Saša Živanović. Trening održan u Vrnjačkoj Banji od 10 – 12. juna.

Drugi deo treninga koji je bio posvećen pripremi aktivistkinja za vođenje radionica na temu Trgovine ljudima vodila je Tatjana Nikolić. Trening je prošlo četrnaest devojaka iz osam gradova u Srbiji. Radionici će biti namenjene srednjoškolkama iz sledećih gradova: Sombora, Zrenjanina, Užica, Niša, Vlasotinca, Pirota, Dimitrovgrada i Vranja.

Reakcije nekih učesnica:

  • Dobijene informacije sa treninga mogu upotrebiti u svom ličnom životu, a naravno i podići svest drugim devojkama kroz radionice i razgovora.
  • Izuzetno korisna i zanimljiva tema. Puno korisnih informacija, dobra atmosfera i izvrsni edukatori. Bilo je inspirišuće
  • Sve što smo naučile na ovom treningu ćemo koristiti u daljem radu. Brojni saveti koje sam čula će mi puno značiti za držanje radionica.
  • Ove teme su me dosta pogodile, pogotovo priče ljudi kojima se nešto desilo. Lično mi je promenilo pogled na svet. Sada znam kako da radim sa ljudima, kako da vodim radionice. Preneću ih svojim vršnjacima i drugim ljudima i pričaću o merama zaštite.

Aktivnosti su održane u okviru projekta Preventivno, aktivno i umreženo protiv trgovine ljudima u Srbiji koji finansira Oak/Trag.

 

vesti1

vesti2

vesti4

vesti5

vesti3

 

 

LIKE US ON FACEBOOK!