Templates by BIGtheme NET

Vesti

Preko 400 devojaka informisano o problemu trgovine ljudima

Vršnjačke edukatorke su dosad znanje prenele svojim vršnjakinjama kroz 28 radionica u Boru, Pirotu, Nišu, Vlasotincu, Užicu, Prijepolju, Kragujevcu. U okviru radionica informisano je najmanje 400 devojaka.

Pre nego što su se upustile u vođenje radionica 17 vršnjačkih edukatorki je steklo znanja o temi trgovina ljudima i veštine neophodne za vođenje radionica kroz trening.

Opširnije...

Međunarodni dan ukidanja ropstva

Iako je vreme robovlasništva prošlo, a pre 70 godina je doneta Konvencija UN o suzbijanju trgovine ljudima, robovlasništvo nažalost i dalje postoji. Možda ljudi nemaju sad žig na čelu, ali isto tako nemaju ni slobodu. Robovlasništvo je dobilo nove oblike.

Opširnije...

Trening za vršnjačke edukatorke na temu trgovine ljudima


U Vrnjačkoj Banji, 17 devojaka/devojcica je steklo znanja o temi trgovina ljudima i veštine neophodne za vođenje radionica, u prethodna tri dana. U narednom periodu postaće vršnjačke edukatorke. U Boru, Pirotu, Nišu, Vlasotincu, Užicu, Prijepolju, Kragujevcu i Beogradu, uradiće 40 radionica i preneće znanje svojim vršnjakinjama.

Opširnije...

8. sastanak AT mreže

U petak, 04. oktobra 2019, u Nišu je održan 8. sastanak Antitrafiking mreže. Sastanku je prisustvovalo 10 aktiviskinja iz 8 organizacija članica AT mreže u okviru projekta "Ženske nevladine organizacije u saradnji sa institucijama i romskim organizacijama protiv trgovine ljudima u Srbiji".

Opširnije...

Završen konkurs za učešće na treningu za vršnjačke edukatorke

Konkurs za trening za vršnjačke edukatorke na temu trgovine ljudima je završen. Izabrano je 20 devojaka iz 9 gradova u Srbiji koje će steći znanja i veštine za vođenje radionica na ovu temu. U narednim mesecima one će prenositi vršnjakinjama informacije o problemu trgovine ljudima kroz 40 radionica. Trening će biti održan od 24. do 26. oktobra.

Opširnije...

LIKE US ON FACEBOOK!