Templates by BIGtheme NET

Okrugli sto „Trgovina ljudima – pristup kompenzaciji“ održan je 28. februara 2017. godine za predstavnice i predstavnike Tužilaštava i Sudova iz Niša, Leskovca i Vranja, odakle dolaze i članice AT mreže koje imaju SOS telefon.

Iz Višeg suda u Leskovcu, Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu, Višeg suda u Vranju, Osnovnog suda u Nišu, Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, Višeg javnog tužilaštva u Nišu, SOS za žene i decu žrtve nasilja Vlasotince i Centra za devojke Niš prisustvovalo je 14 učesnica i učesnika.

Sa prisutnima se govorilo o tome kako je zanemarljiv broj slučajeva gde žena dobije naknadu štete kada izađe iz lanca trgovine ljudima, koji su dobri primeri u zemljama u Evropi, kako pomoći ženi koja je izašla iz lanca trgovine ljudima i kako joj u što manjoj meri otežavati situaciju u kojoj se nalazi, koji su problemi zbog kojih se ne primenjuje kompenzacija i šta bi se i kako moglo poboljšati kada je reč ovoj temi.

Ovaj okrugli sto su vodile Ivana Radović iz udruženja ASTRA i advokatica Dejana Spasojević.

Okrugli sto je održan u okviru projekta „Ženske nevladine organizacije u Srbiji protiv trgovine ljudima“ podržanog od fondacija OAK i Trag.

okrugli sto

LIKE US ON FACEBOOK!