Templates by BIGtheme NET

Peti sastanak Antitrafiking mreže održan je u Nišu, 15. jula 2017. godine. Sastanku je prisustvovalo 19 aktivistkinja iz 9 gradova iz kojih su članice Anti trafiking mreže.

Prvi deo bio je posvećen pregledu postignuća mreže u prve dve godine projekta „Ženske nevladine organizacije u Srbiji protiv trgovine ljudima“, pričalo se o aktivnosti i angažovanju svake organizacije pojedinačno, kao i planovima za predstojeći period tj. treću godinu projekta.

Dogovoreno je da ove godine 30. jul (Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima) i 2. decembar (Međunarodni dan ukidanja ropstva) obeleži svaka članica u svom gradu, a da 18. oktobra (Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima) imamo zajedničku uličnu akciju u Zrenjaninu.

sastanak at u nišu1

Usledila je sesija o radnoj eksploataciji sa Ivanom Radović iz ASTRE gde se povela diskusija među članicama sa primerima radne eksploatacije žena iz njihovih sredina. U popodnevnim časovima se govorilo o novom strateškom planu mreže koji je rađen u toku aprila meseca. Dogovoreno je da se do 5. septembra dostave podaci zaineresovanih organizacija članica mreža o tome da li će učestvovati u radu sa migrantskom populacijom i/ili romskom i dostaviti potrebne informacije o istom. Potom je usledio razgovor o fundraisingu. Predstavljen je funding plan i došlo se do zaključka da je potreban trening o fundraisingu za članice kao capacity building mreže.

Zatim su paralelno održani sastanci AT projektnog tima i Programsko-koordinacionog saveta mreže. At projketni tim je razgovarao o unapređenju svog delovanja, a programsko-koordinacionom savetu je koordinatorka mreže predala na uvid sve izveštaje iz završene projketne godine - narativni, finansijski izveštaj, revizorski izveštaj i evaluaciju rada mreže, koji je savet prihvatio. Potom se pristupilo potpisivanju prijemnice prehodno izglasane nove članice AT mreže Forum žena Prijepolja/Tv Forum Prijepolje i svečano je uručen lap top.

Anti trafiking mrežu podržavaju fondacije OAK i Trag kroz projekat “Ženske nevladine organizacije u Srbiji protiv trgovine ljudima”.

sastanak at u nišu2

LIKE US ON FACEBOOK!