Templates by BIGtheme NET

Aktivistkinje AT mreže (Niš i Dimitrovgrad) su obeležile Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima podelom edukativnih pamfleta sa osnovnim informacijama o trgovini ljudima, kao i kontaktima organizacija i razgovarale su sa svojim sugrađankama i sugrađanima o ovom problemu. Aktivistkinje iz Prijepolja su ovaj dan obeležile medijskim sadržajem koji možete pročitati na linku https://foruminfo.rs/od-pocetka-godine-u-srbiji-identifikovane-42-zrtve-trgovine-ljudima/.


Aktivistkinje iz Vranja su povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima organizovale okrugli sto „Zastupljeni oblici trgovine ljudima“ u Bujanovcu. Učesnicima je tom prilikom podeljen promotivni info materijal. https://hrcvr.org/okrugli-sto-zastupljeni-oblici-trgovine-ljudima-odrzan-u-bujanovcu/

Evropska komisija je 2007. godine proglasila ovaj dan za Evopski dan borbe protiv trgovine ljudima jer je njime želela da skrene pažnju javnosti na opasnosti i posledice ovog problema koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Ove aktivnosti su deo projekta ,,Ženske NVO u saradnji sa Romskim organizacijama i institucijama u borbi protiv trgovine ljudima“, koji je podržan od strane OAK i Trag fondacija.

LIKE US ON FACEBOOK!